Profesionalno praćenje ranga ključnih reči

Praćenje ranga ključnih reči i sajtova

VAŠ BREND. NAŠ ALAT.

Praćenje ranga ključnih reči

Praćenje pozicija ključnih reči je sa našim Pro SEO alatom dosta olakšano. No pre toga morate se uveriti da su ključne reči koje pratite zaista one prave. Veoma je važno istražiti ključne reči, videti njihov volumen i tražnju pre nego što se upustite u njihovu implementaciju i praćenje.

Praćenje ranga ključnih reči i web sajtova u organskim rezultatima na SERP-u, kao i plaćenih rezultate (Google Ads) možete vršiti uz pomoć našeg Pro SEO alata „Rank Tracker“. Alat prati sve vrste rezultata i prikazuje posebne ikone za svaku vrstu rezultata u izveštaju o SEO rangiranju. Pratite rangiranje istog skupa ključnih reči na mobilnim uređajima i desktop računarima.

Ključne reči igraju bitnu ulogu u tome kako će se web sajt pozicionirati na pretraživačima. Svaka ključna reč ili fraza koja linkuje ka našem sajtu je signal za shvatanje konteksta i relevantnosti stranice od strane Gugla.  Zbog toga je analiza profila povratnih linkova veoma važna. 

Praćenje ranga ključnih reči

Praćenje ranga ključnih reči sa alatom „Rank Tracker“

Odaberite željenu opciju u „Rank Tracker-u“ i pratite rezultate za desktop i za mobilne uređaje, jer se njihovi rezultati  mogu drastično razlikovati. Težište stavite na SEO sajta za mobilne uređaje.

Na alatu imate lokalni rang tragač za proveru pozicije na više od 370 pretraživača za više lokacija. Možete suziti pretraživanje na grad ili poštanski broj. Dobijate punu sliku vidljivosti web lokacija na svim pretraživačima koje vaša ciljna publika može koristiti.

Sa SEO alatom „Rank Tracker“ možete analizirati:

 • listu prosečnih pozicija vaših konkurenata i uporedite je s vašom,
 • vidljivost web mesta konkurenta koja se procenjuje po broju ključnih reči na visokim pozicijama  u rezultatima pretraživanja na ciljanim pretraživačima, računajući i njihovu popularnost,
 • detaljni poredak ključnih reči za svaki web sajt konkurenata, uključujući i vašu web lokaciju.

Da biste videli što realniji rezultat rangiranja možete kliknuti na bilo koju ključnu reč i videti dodatne informacije o onome šta smo pronašli. Pored toga, u konfiguraciji za izveštavanje o rangiranju možete uključiti i dodatne SEO metrike kao što su:

 • Googleova globalna pretraživanja
 • Googleova lokalna pretraživanja (za 3 regije)
 • Broj konkurentskih URL-ova
 • Posete iz drugih pretraživača
 • Posete sa Googlea
 • Ukupan broj poseta
 • SERP u „Detaljnom izveštaju“ (Detailed report)
 • Moz Domain Authority – autoritet domena po Moz-u
  (pojavljuje se u izveštaju „Opasni konkurenti“ – Dangerous competitors).

Izveštaji o rangiranju ključnih reči

Upotrebite alat „Keyword Rank Checker“ da proveravate rangiranje ključnih reči detaljno. Alat prati sve vrste rezultata na Googleu i u SEO izveštaju prikazuje ikone za svaki od pojedinačno.

Praćenje ranga ključnih reči - rangiranje

Pratite poredak ključnih reči za više lokacija:
Upotrebite „Tragač za rangom na lokalu“ (Local Rank Tracker), da proverite rangiranje na više od 370 pretraživača za više lokacija, ili da suzite pretraživanje na grad ili poštanski broj (zip code).

Uživajte u korištenju lokalnog tragača za najboljim rangom i gledajte punu sliku vidljivosti testirane web lokacije na raznim pretraživačima, uključujući i sve lokacije koje ciljna publika može da koristiti.

Povera ranga sajta

Provera ranga ključne reči na YouTube-u

YouTube je drugi pretraživač nakon Google-a. Zahvaljujući Pro SEO alatu, na raspolaganju možete imati i YouTube Rank Checker. Samo dodajte YouTube kao pretraživač u postavkama alata Rank Tracker, unesite URL svog YouTube naloga i kanala i – gotovo! Pogledajte kako dobro stojite na pretraživačima u odnosu na svoje konkurente.

Automatizacija provere rangiranja

Rang na pretraživačima (SE) u odnosu na konkurente

Pomoću alata “Rank Tracker Tool” možete videti:

 • Pregled prosečnih pozicija vaših najjačih konkurenata i uporediti ih sa vašom pozicijom,
 • vidljivost web sajta svakog konkurenta (vidljivost se zasniva na broju najviših pozicija ključnih reči u rezultatima pretrage, ojačano popularnošću svake od njih),
 • detaljan redosled ključnih reči za svaki web sajt koji se takmiči, uključujući i vaš,
 • opciju da odredite željene pretraživače (SE) i lokaciju pretrage. Ako ne navedete konkretnu lokokaciju (mesto), glavni grad ciljne države će se koristiti kao ciljno mesto pretraživanja.
 • mogućnost da automatizujte provere rangiranja ključnih reči (Scan Schedule).

Rang konkurenata

 • Besplatno dodajite neograničeni broj klijenata. Sarađujte sa svojim timom na projektima putem „Upravitelja korisnika“ (User Manager), gde im možete dodeljivati projekte i ograničenja pristupa.
 • Pratite neograničeni broj web sajtova i ključnih reči. Sa paketom za agencije (Agency Unlimited plan) možete pratiti poredak bezbroj ključnih reči za bezbroj web sajtova. Dodatna pogodnost je da mi istu ključnu reč praćenu za 2 lokacije, ne računamo kao 2 ključne reči.
 • Zakažite redovno i plansko proveravanje ranga ključnih reči. Kao pretplatnik na paketom za agencije možete alat „Rank Checker“ podesiti da mesečno, nedeljno ili dnevno proverava rang ključnih reči i da izveštaje automatski dostavlja u e-sanduče (inboxes) klijenta.

Razvoj Vašeg biznisa ne mora biti tako težak posao!

Jednostavno i lako upravljajte sadržajem i funkcijama svoje web lokacije. Redovno vršite SEO analizu i primajte PDF izveštaje. Jednim pogledom pratite izvršenje SEO zadataka, detaljnu analitiku i napredak za svaki svoj web sajt posebno.
Svakodnevno pribavljajte nove posetioce i potencijalne klijente pretvarajte u zadovoljne i redovne kupce i korisnike vaše ponude!

"Ponuđeni SEO alati su odlični za analize, izveštavanja i sticanje potencijalnih klijenata... Kao agencija sada našim klijentima isporučujemo mnogo bolje rezultate, jer imamo sve što nam je za to potrebno."

– SEO Pro Agencija

Napravite i Vi svoj prvi korak ka uspehu: