Profesionalna dijagnoza zdravlja sajta za svakog klijenta

Dijagnoza zdravlja sajta

IZVEŠTAJI SA VAŠIM LOGOTIPOM

Dijagnoza zdravlja sajta - tehnička SEO

Celovita i precizna dijagnoza zdravlja sajta uspostavlja se pomoću sledećih SEO alata:
Site Audit, SEO Analysis (Landing Page SEO), Internal Links i Sitemap Generation.

Ponuđeni SEO alati omogućavaju vam da saznate detaljno stanje zdravlja proveravane web lokacije. Na osnovu tih saznanja možete je učiniti apsolutno prihvatljivom za pretraživače i posetioce, a to je glavni ključ za ulazak u viši rang na listi rezultata pretraživanja.

Zašto je važna dijagnoza zdravlja sajta?

Dijagnoza zdravlja sajta odgovara na pitanje: Šta web sajt sprečava da bude na vrhu Googlea?

SEO analiza web sajta otkriva slaba mesta koja treba popraviti da bi se web sajt bolje optimizovao za pretraživače interneta (Google, Bing, Yandex, itd.), brže rangirao i povećavao posećenost.

Pro SEO alat će vam dati detaljne informacije o problemima na web mestu i savete za rešavanje. Kratka uputstva pomoći će vam da poboljšate performanse analiziranog sajta. Dobićete informacije i o tačnom mestu problema sa linkom na veb stranice gde je problem lociran.

SEO revizija web sajta

SEO revizija web sajta otkriva tehničke (funkcionalne) probleme sajta pomoću alata „Site Audit“.

Važnost prepoznavanja tehničkih grešaka je ogromna, jer one narušavaju funkcionisanje i rangiranje web lokacije na SERP-ovima. Neke od tehničkih karakteristika sajta Google uzima u obzir prilikom odlučivanja o vrednosti i pozicioniranju njegovih web stranica.

Tehničke poteškoće nisu redak scenario, jer neke prosto ne zavise od vas. Kada utvrdite koje prepreke ometaju vaše SEO napore, znaćete gde ih možete očekivati i razviti postupke za zaštitu.

Uspostavljena dijagnoza zdravlja sajta olakšava vam da uočene probleme uklanjate na licu mesta. Tehničke neispravnosti na sajtu mogu drastično umanjiti vidljivost web stranica na SERP-ovima.

Najčešći slučajevi te prirode su:

 • „Page Not Found“ . stranica nije pronađena.
 • Link ka slici ili na samoj slici je neispravan.
 • Izvesni problemi sa serverom.
 • Otežan pristup nekim stranicama sajta.
 • Neispravan ankor tekst nekog linka.
 • Nepotpun ili neispravan JavaScript fajl.
 • Loši ili preterano veliki CSS fajlovi, itd.

Pored navedenog, testirajte brzinu otvaranja web stranica na računarima i mobilnim uređajima

 • Brzina stranice je važna za korisničko iskustvo i kao faktor rangiranja za Google pretraživač.
 • Otkrijte zbog čega je vreme učitavanja neke stranice dugo i pogledajte uputstva kako to rešiti.
 • Proveravajte trend učinka optimizacije brzine rada web stranica tokom vremena.

Vizualizirajte svoj SEO napredak

Dodaci za SEO analizu (grafikoni u „Tool Summary“) pružaju neke najvažnije merne podatke za SEO analizu:

 • 5 najbolje optimizovanih odredišnih (landing) stranica.
 • Najboljih 5 i najgorih 5 stranica po brzini rada na mobilnim uređajima.
 • 5 najgorih i 5 najboljih stranica po oceni brzine rada na desktopu.
 • Uvid u brzinu otvaranja web sajta u celini, itd.

Dijagnoza zdravlja sajta zavisi od tipa skeniranja

Na raspolaganju su vam automatsko dnevno / nedeljno / mesečno / tromesečno skeniranje.

Za izbor imate sledeće tipove skeniranja:

 • celu web stranicu ili samo određene stranice,
 • stranice i mape zabranjene u robots.txt,
 • linkove i stranice sa atributom Nofollow,
 • web stranice samo sa SEO greškama.

Od navedenih tipova skeniranja uvek možete izuzeti:

 • podfoldere i poddomene,
 • stranice i linkove sa „Nofollow“ oznakom

Da biste tačno identifikovali koje probleme na web lokaciji imate, Pro SEO alat će analizirati metatagove, ALT atribute, slike, strukturu i optimizaciju URL-a, kartu web mesta, blokirane stranice, preusmeravanja, i tako dalje.

Uz širok izbor vrsta skeniranja, neke postupke možete prilagoditi svojim potrebama. Na primer, pre skeniranja možete podesiti dužinu naslova i opisa, prema vašem iskustvu i usvojenim standardima.

Kako skenirati da dijagnoza zdravlja sajta uvek bude tačna?

Koristite automatsko zakazivanje revizije i slanje izveštaja!

Vaša stalna prisutnost na Pro SEO platformi nije potrebna. SEO alati će vam pomoći da automatizujete važne zadatke kako biste više vremena posvetili ostalim poslovima.

Sa Pro SEO alatima moći ćete automatizovati svakodnevno / nedeljno / mesečno / tromesečno / dobijanje SEO izveštaje o performansama aktivnih projekata.

Planirana (zakazana) skeniranja korisna su zato što se sve odvija bez vaše fizičke asistencije.

Samo dozvolite Pro SEO alatu da redovno skenira web stranice vaših projekata i da vam šalje upozorenja e-poštom kada se problemi pojave. 

Automatizujte SEO analizu i osećajte se komotno u vezi pronalaželja SEO grešaka i problema na zakazanim projektima. “Alerts” alatka će vas upozoravati na sve greške koje mogu negativno uticati na rangiranje i upotrebljivost datog web sajta na pretraživačima.

Alerts -upozorenja

Dobra dijagnoza zdravlja sajta znatno skraćuje vreme koje obično utrošite na pronalaženju i dijagnostici SEO neispravnosti! Unutar postavki „Alata za tehničku reviziju“ odlučite koliko će brza i moćna biti vaša SEO analiza. Dubina i brzina skeniranja zavisi samo od kapaciteta vašeg servera.

SEO odredišne stranice

Optimizacija odredišnih stranica sajta (Landing Page)

Od brzina uklanjanja SEO gešaka sa odredišnih stranica zavise dalji koraci posetilaca na sajtu.

Uz pomoć alata „SEO Analysis“ pribavite izveštaj o zdravlju sajta kako biste otkrili:

 • Prilagođenost odredišnih (landing) stranica web sajta za mobilne uređaje,
 • ocenu brzine otvaranja landing page i drugih značajnih stranica sajta,
 • prosečnu poziciju važnih web stranica na Google-u za odabrane ključne reči,
 • broj poseta koju vam je određena landing stranica donela u zadnjih 30 dana i više.

Dijagnoza zdravlja sajta - landing page SEO

Odaberite stranice sa prosečnom pozicijom na Googleu i uklonite prepreke koje je otkrio SEO analizator. Budite uvereni da će se uskoro njihov status kod Google-a značajno popraviti!

Saznajte koje su najpopularnije stranice na testiranoj web lokaciji:

Na osnovu podataka Googleove konzole pretraživanja (Google Search Console) možete otkriti koje stranice sajta deluju kao odredišne, jer ostvaruju najveći broj klikova, pojavljivanja, itd. Utvrdite da li su to stranice koje ste optimizovali za tu ulogu, ili saobraćaj dolazi sa nekih manje važnih.

To će pomoći da bolje definišete SEO strategiju odredišnih stranica i priliv posetilaca na njih.

Interni linkovi i dijagnoza zdravlja sajta

Interni linkovi

Alat za Interne veze sastavni je deo Pro SEO platforme sa 15 onlajn alata. Alat za Interne linkove služi za izradu Hummingbird-friendly internih veza. 

„Hummingbird“ je kodno ime za velike izmene Googleovog algoritma za pretraživanje u 2013. Izvedeno je iz brzine i preciznosti ptice kolibri. Hummingbird algoritam stavlja naglasak na kontekst i značenje upita u odnosu na određene ključne reči.

Upotrebom alata za interne veze vi radite sledeće:

1. Analizirate svaku odredišnu stranicu (landing pages) web lokacije sa fokusom na izgradnju internih linkova. Pogledajte sa koliko stranica sok (snaga linka) prelazi na druge i koliko njih sok prima. Saznajte koliko je svaka od njih autoritativna u očima pretraživača.

2. Povezujte web stranice sajta tako da što više sokova (link juice) stiže do važnijih stranica sajta (sa pravilnim tekstom linka i bez spamovanja). Pokrećete analizu teksta linkova svaki put kada na sajt dodate novu web stranicu.

3. Na alatu „Analiza odredišnih stranica“ (Landing Page Analysis report ) kliknete na karticu „Izlazne veze“ (Outbound links) da vidite koje stranice sajta nepotrebno troše sok veza (Link Juice), tako što vode do blokiranih stranica (u Robots.txt, ili imaju Noindex oznaku).

4. Koristite alat „Analiza autoriteta stranice“ (Page Authority Analysis) da istražite koliko soka preko linkova primaju važne stranice i koji se sidreni tekstovi u njima koriste. Optimizujte unutrašnji protok sokova da biste dali više autoriteta stranicama koje najviše posetilaca konvertuju u korisnike.

5. U alatu „Analiza odredišne ​​stranice“ (Landing Page Analysis report) koristite karticu „Stranice se ne povezuju“ (Pages not linking) da biste pregledali svaku odredišnu stranicu i saznali koje relevantne stranice sajta još uvek ne vode do nje. Iskoristite priliku da izgradite nove unutrašnje veze – da na svaku važnu stranicu uputite još linkova sa „sokom“.

PDF izveštaji profesionalnog izgleda

Pretplatnici na “White Label Domain” (domen s belom etiketom) mogu da kreiraju svoje SEO izveštaje profesionalnog izgleda. Ti izveštaji mogu da zadovolje sve kategorije korisnika vaših usluga: slobodnjake, vlasnike web sajtova, SEO i marketinške agencije, itd.

Ako želite biti ekskluzivni i dostavljati profesionalno izrađene SEO izveštaje, morate koristiti funkciju brendiranog izveštavanja:

Da SEO izveštaje označite svojim logotipom, imenom, stilom i bojama, i da ih klijentima i drugim osobama šaljete e-mailom po rasporedu. Preuzimanje izveštaja moguće je u vidu PDF verzije, CSV datoteke ili podelom linka koji vodi na PDF dokument.

DIY SEO lista za proveru

 

DIY SEO lista za proveru

 

Uz SEO DIY kontrolnu listu dovoljno je da dnevno potrošite samo 30 minuta pažljivog rada i ostvarite zavidne SEO rezultate!

DIY (Do It Yourself ) znači “Uradi sam” i odnosi se na samostalan rad bez direktne pomoći stručnjaka. DIY SEO alatka daje savete i upućuje na druge SEO alate koji će vam dodatno olakšati rešavanje problema i obavljanje zadatka, ili ih potpuno automatizovati ukoliko ih tako podesite.

Mapa sajta

Za generisanje mape sajte, ukoliko je nemate, upotrebite alatku “Sitemap generation Tool”.

Izrada mape sajta

Mapa sajta je XML datoteka koja sadrži URL-ove web lokacije zajedno sa metapodacima o svakom URL-u. Tako pretraživači mogu lakše, brže i inteligentnije indeksirati svako web mesto.

Sa gledišta SEO-a glavna prednost izrade mape (karte) web sajta je ta da pretraživači interneta uz njenu pomoć mogu da pregledaju web stranice koje inače ne bi mogli otkriti. Sledi alat za istraživanje ključnih reči →

Razvoj Vašeg biznisa ne mora biti tako težak posao!

Jednostavno i lako upravljajte sadržajem i funkcijama svoje web lokacije. Redovno vršite SEO analizu i primajte PDF izveštaje. Jednim pogledom pratite izvršenje SEO zadataka, detaljnu analitiku i napredak za svaki svoj web sajt posebno.
Svakodnevno pribavljajte nove posetioce i potencijalne klijente pretvarajte u zadovoljne i redovne kupce i korisnike vaše ponude!

 

"Ponuđeni SEO alati su odlični za analize, izveštavanja i sticanje potencijalnih klijenata... Kao agencija sada našim klijentima isporučujemo mnogo bolje rezultate, jer imamo sve što nam je za to potrebno."

– SEO Pro Agencija

Napravite i Vi svoj prvi korak ka uspehu i radite kao profesionalci: