SEO alati za samostalan rad od 30-40 minuta dnevo!

DIY SEO alati za mali biznis

SEO alati za mali biznis

SEO alati za mali biznis su DIY Pro SEO programi koje nudimo vlasnicima web sajtova koji žele da sami rade SEO. Na taj način oni mogu da dobijaju besplatan organski saobraćaj sa Google-a i drugih velikih pretraživača interneta bez angažovanja SEO agencije.

Uz SEO DIY kontrolnu listu dovoljno je da dnevno potrošite samo 30 minuta pažljivog rada i ostvarite zavidne SEO rezultate!

Do It Yourself” (DIY) znači “Uradi sam” i odnosi se na izrade i popravke stvari bez direktne pomoći stručnjaka ili profesionalaca.
DIY SEO alati za mali biznis daju uputstva za zadatke i upućuju do SEO alata koji će olakšati rešenje zadatka ili ih automatizovati.

Upravitelj zadataka (Task Manager) daće vam procenu vremena na osnovu onog koji su raniji korisnici trošili na svjim SEO zadacima. Uvereni smo da ćete znatno skratiti vreme za standardne SEO rutine i relativno brzo postići dugoročno vredne i vidljive rezultate.

SAVET: Slobodno radite SEO bez velikog znanja i uskustva! Prvo pogledajte SEO izveštaj, a zatim pratite savete šta da činite dalje!

Najvažniji DIY SEO alati za mali biznis

Ako želite da sami radite SEO optimizaciju svog sajta za pretraživače interneta, to ne možete bez odgovarajućih alata.

Evo 4 SEO alatke koje morate imati ako zaista želite raditi isplativi SEO:

1.   Istraživanje ključnih reči

Alat za ključne reći pomaže da pronađete najisplativije ključne reči koje će dovoditi posetioce na vaš web sajt. Samo dobar alat za ključne reči može vam pokazati koje pojmove za pretraživanje vaši potencijalni klijenti i kupci najviše koriste za pretragu vaše niše.

2.   Svestrana analiza web mesta

Morate skenirati vašu web lokaciju i locirate sve SEO i tehničke probleme koji ometaju pretraživače interneta da vaš web sajt (odnosno web stranice) visoko rangiraju. Za tu svrhu možete koristiti naš profesionalni alat za brzu SEO analizu!

3.   Praćenje ranga web stranica

Nadziranje toka rangiranja ključnih reči na pretraživačima nije lako bez odgovarajućeg alata. Ne želite da danima ručno proveravate pozicije za sve ciljane ključne reči, zar ne?

Pratite sve Google rezultata, uključujući i prikaze SERP stranica. Možete proveravati poredak sajtova prema tradicionalnim organskim rezultatima, ili specijalnim prikazima u SERP-u kao što su plaćeni oglasi, table znanja, videozapisi, slike, “Ljudi takođe pitaju”, itd.

4.   Provera povratnih veza

Ovaj alat će vam pokazati koliko ste povratnih veza zaradili i omogućiti da uporedite svoj profil povratnih veza (linkova) s profilom linkova vaših konkurenata. Takođe će vam pomoći i da vidite mogućnosti za nove povratne veze. Nemoguće je ručno pronaći linkove koji vode na vaš sajt . Stoga je alat za proveru povratnih veza obavezan DIY SEO alat.

Kako DIY SEO alati za mali biznis pomažu?

DIY SEO alati štede vaše vreme i novac:

Uštedite velike troškove i neizvesnost koje biste imali sa SEO agencijama. Naši DIY SEO alati za mali biznis mogu vam uštedeti novac i istovremeno pomoći da radite kvalitetan i isplativ SEO. Tako ušteđen novac možete da uložite u poboljšanje svog poslovanja!

Dovoljno je da redovno pratitite informacije koje koje vam naši SEO alati nude i da preduzimate potrebne mere koje vam savetujemo.

Vreme provedeno na dnevnim SEO rutinama razlikuje se zavisno od niše i od slučaja do slučaja. Ako je u nekoj niši velika konkurencija, verovatno će vam trebati nešto više vremena da postignete željeni uspeh. Ali, ne brinite!

Svako vreme uloženo u SEO uz DIY SEO alate, pružiće vam mnogo dobrih rezultata. Očekujte da ćete trošiti oko 30-40 minuta dnevno da biste sami radili uspešan SEO bez ulaganja mnogo vremena i novca u SEO kurseve, stručne članke ili webinare.

Uz pomoć naših DIY SEO alata možete da:

 • odaberete prave KLJUČNE REČI
 • podesite svoje WEB STRANICE za bolji rang
 • pratite RANGIRANJE na pretraživačima
 • radite redovne SEO REVIZIJE
 • potražite SEO SAVET kako rešiti probleme
 • izgradite visokokvalitetne POVRATNE VEZE

Postupak za početak rada:

 • uklonite štetne (TOXIC) povratne linkove
 • špijunirajte svoje KONKURENTE
 • optimizujte sajt za LOKALNA pretraživanja
 • pratite SOCIJALNE performanse Wašeg sajta
 • pratite SAOBRAĆAJ i kvalitet posetilaca
DIY 1. korak SEO alati za mali biznis

Korak 1. Kreirajte svoj projekat

Dodajte sajt, ciljanu lokaciju i ključne reči

DIY 1. korak

Korak 2. Upoznajte se sa zadacima

DIY SEO alati nude opcije i putokaze za SEO

DIY 3. korak

Korak 3. Krenite u SEO akciju

Nalog je aktivan, a radna tabla pred vama!

Dobro se pozicionirajte na lokalu

Pomozite potencijalnim klijentima i kupcima da pronađu vašu web stranicu (a ne vašeg konkurenta) – obratite pažnju na lokalni SEO!

SEO za mali biznis - rangiranje
Uz naše DIY SEO alate dobićete alate za lokalni SEO što će vam pomoći da:

 • pronalazite najbolje lokalne ključne reči koje koriste vaši potencijalni kupci na lokalu;
 • predajte svoje web mesto lokalnim spiskovima firmi i Google kartama;
 • pogledate kako Google rangira vašu web lokaciju na vašoj lokaciji;
 • dobijate zbirnu statistiku o svom nalogu “Google moje preduzeće”;
 • saznate ko su vaši lokalni konkurenti i da ih prevladate!
diy alati - konkurenti

Pratite izveštaje koji će stizati u vašu e-poštu

Svakih 7 dana šaljemo vam zbirni SEO izveštaj o vašem web sajtu. Merni podaci uključuju rang na pretraživačima, statistiku povratnih veza, SEO probleme, tehničke greške, savete i još mnogo toga. Čak i ako ste početnik moći ćete uspešno obaviti svaki SEO zadatak!

Optimizacija sajta za mobilni

Koristite DIY SEO kontrolnu listu za bolji učinak vaše SEO akcije!

SEO alati za mali biznis - diy lista

Ako ne vodite gomilu sajtova, nemate potrebe za angažovanjem SEO stručnjaka ili SEO / marketinške agencije da biste bolje predstavili vaše web stranice na internetu. Jednostavno, za kvalitetno unapređenje vašeg sajta, kao vodič i putokaz koristite “DIY SEO Checklist”!

Mnogo je povoljnije i komfornije da pratite proverene marketinške strategije popisane u DIY SEO kontrolnom spisku. Popis kontrolnih pitanja možete sa lakoćom pratiti i analizirati, jer je dostupan u svim opcijama i planovima naše Pro SEO platforme.

DIY SEO kontrolna lista nudi:

 • Istraživanje ključnih reči

Kako napraviti popise ključnih reči pomoću različitih metoda istraživanja ključnih reči i pročistiti ih na osnovu snage ključnih reči?

 • Unapređenje strukture sajta i optimizacija stranica za pretraživače

Ova kontrolna lista daje savete za optimizaciju sadržaja web stranica koje su dostupne pretraživačima. Kako im poboljšati strukturu i podići vidljivost u pretrazi?

 • Prijava web sadržaja

Promovišite sveže optimizovane web sadržaje njihovim slanjem u adekvatne direktorijume, obaveštenjima za javnost, fotografijama i videozapisima na posebnim web stranicama, itd. Kako vaše web mesto da bude pomenuto u svim važnijim lokalnim adresarima, kako bi bilo ponuđeno i vidljivo za lokalne upite?

 • Izgradnja kvalitetnog profila povratnih linkova

Prođite kroz najtežu, vrlo važnu fazu promocije web stranica – izgradnju visokokvalitetnog profila povratnih veza (linkova). Ovde ćete saznati kako stvoriti mamac za povratne veze i koristiti kanale društvenih mreža, odnosno promovisati sadržaj dostojan dobrog linka!

 • Kontrolna pitanja za vođenje bloga

Ako vodite blog, pratite kontrolni spisak SEO aktivnosti za pravilno blogovanje kako biste blog promovisali na najbolji način.

 • Promocija na društvenim mrežama

Ovo je obuka za primenu optimizacije i promocije društvenih medija zasnovana na najboljoj praksi. Pratite ažurni društveni pristup web promociji i pravilan način rada sa LinkedIn-om, Twitter-om, Facebook-om, Quorom, Pinterest-om i drugim društvenim zajednicama.

 • Kontrolna pitanja za plaćeno oglašavanje

Ovaj kontrolni popis je SEO obuka za PPC oglašavanje, oglašavanje na lokalu, mreži, mobilnim uređajima, marketing putem e-pošte i kroz ostale kanale plaćenog oglašavanja. Ovo će vam biti posebno korisno ako imate dovoljno sredstava za kvalitetnu web promociju.

Napravite prvi korak ka svom SEO uspehu: